Startul concursului pe teme de evolutionism! PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Martie 2009 19:52

 

 

 

Asociaţia Umanistă Romană oferă 6 excursii la Londra pentru 6 câştigători (3 liceeni şi 3 studenţi) în perioada 4-14 iunie pentru a asista la conferinţe ştiinţifice şi filosofice consacrate "Anului Darwin” susţinute de personalităţi importante. De asemenea, vor fi vizitate muzee şi zone istorice renumite. Vor fi acordate multe alte premii surpriză care vor consta în cărţi, software educaţional, DVD-uri ş.a.
 
Concursul este deschis participării tuturor liceenilor şi studenţilor (cu vârstă de până la 24 de ani împliniţi până în ziua de 10 mai 2009) cu domiciliul/reşedinţa în România.
 
Pentru a participa trebuie să vă înregistraţi pe site-ul evoluţionism.ro.
 
Participanţii au două sarcini de completat.  


 
Sarcina I - 60% din nota finală
 
În primul rând, trebui să răspundă unui set de 30 de întrebări de dificultăţi diferite. Fiecare participant la concurs va putea răspunde la întrebări în ordinea generării lor până duminica 10 mai 2009. Testul grilă este disponibil în meniul lateral din dreapta după autentificarea pe site.
 
Sarcina II - 40% din nota finală
 
În acelaşi timp, participanţii trebuie realizeze, la alegere, fie o lucrare scrisă pe o temă de evoluţionism, de până la 4 pagini Word scrise cu Times New Roman 12, fie un scurt film, de până la 3 minute pe o temă de evoluţionism. Deadline-ul pentru film sau lucrare este tot ziua de duminica 10 mai 2009. Fiecare opţiune se va premia separat, deci cei care aleg Opţiunea A nu vor fi în concurs cu cei care aleg Opţiunea B. 


Opţiunea A
 
Fiecare participant la concurs care va opta pentru a realiza o lucrare pe teme de evoluţionism de până la 4 pagini Word, format .doc (nu şi .docx),  scrise cu Times New Roman 12, va trimite textul, ca fişier ataşat scris cu diacritice pe adresa  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza   până duminica 10 mai 2009, ora 24.00. 10 puncte vor fi acordate pentru acurateţea limbajului şi a termenilor utilizaţi, 20 de puncte pentru claritatea expunerii şi forţa argumentării şi 10 puncte pentru originalitatea ideilor şi opiniilor expuse de către autor în lucrare. Este obligatoriu ca în acest e-mail să fie oferite toate datele de identificare: nume, prenume, username folosit pentru răspunsurile la întrebări, CNP, serie şi număr de buletin, telefon, adresă poştală.
 
Opţiunea B
 
Fiecare participant la concurs care va opta pentru a realiza un film pe teme de evoluţionism de până la 3 minute, va uploada acest film pe www.youtube.com şi va trimite link-ul pe adresa  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza până duminica 10 mai 2009, ora 24.00.
 
Puteţi folosi orice cameră de filmat digitală sau analogică, inclusiv camera telefonului mobil. Filmul poate fi filmat într-o singură dublă, sau poate fi editat şi montat după placul participantului. Vă încurajăm să vă folosiţi imaginaţia în a prezenta o temă de evoltionism într-un mod original şi amuzant. În filmuleţ pot să apară alte persoane, recuzită, efecte sonore şi muzică (dar nu şi melodii sau alte materiale comerciale, protejate de dreptul de autor).

De asemenea, filmul poate conţine sau poate consta exclusiv în animaţie - clasică, stop cadru, flash, 3D etc. Dacă filmul constă în totalitate într-o astfel de animaţie, sau în mare parte este o astfel de animaţie, ne rezervăm dreptul de a verifica fişierele sursă pentru a confirma originalitatea.
 
10 puncte vor fi acordate pentru abilităţile regizorale dovedite, 20 de puncte vor fi acordate pentru claritatea şi coerentă ideii pe care autorul doreşte să o transmită şi 10 puncte pentru originalitate. Este obligatoriu ca în acest e-mail să fie oferite toate datele de identificare: nume, prenume, username folosit pentru răspunsurile la întrebări, CNP, serie şi număr de buletin, telefon, adresa poştală.

Acestea sunt principalele puncte de prim-interes pentru eventualii participanţi. Toţi participanţii vor trebui să citească şi să fie de acord cu Regulamentul Oficial al concursului.

 

 

LoginConcurs

460 membri.