Învaţă
Crescând în Univers PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 00:57
Crescând în Univers este un documentar pus la dispoziţie gratuit pe internet de către Fundaţia Richard Dawkins pentru Raţiune şi Ştiinţă şi subtitrat de către Asociaţia Umanistă Română. Cele 5 episoade sunt filmate la Conferinţa de Crăciun a Institutului Regal Britanic în 1991. De-a lungul lor, Dr. Richard Dawkins explică utilitatea ştiinţei pentru înţelegerea corectă a fenomenelor naturale, discută diverse aspecte ale teoriei evoluţiei, dezminţind anumite mituri creaţioniste, ajungând în final la o concluzie despre originea şi scopul omului în univers.

Ep 1 Trezirea in Univers

Apăsaţi pe imaginea cu titlul episodului pentru a deschide o pagină nouă în Google Video. Puteţi renunţa la subtitrări apăsând butonul marcat "CC". Restul episoadelor vor apărea după ce apăsaţi "Citeşte mai mult..." sau urmând unul din linkurile:

Ep. 1 Trezirea in Univers

Ep. 2 Obiecte Proiectate şi Cvasiproiectate

Ep. 3 Urcând Muntele Improbabilităţii

Ep. 4 Grădina Ultravioletă

Ep. 5 Geneza scopului
Citeşte mai mult...
 
15 pietre preţioase evoluţioniste PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Martie 2009 09:13

 

de Henry Gee, Rory Howlett si Philip Campbell*

 

Majoritatea biologilor consideră ca evidentă ideea că fiinţele vii au evoluat prin selectie naturală timp de miliarde de ani. Ei îşi văd de cercetare şi predau studenţilor discipline ancorate puternic în această fundaţie, fiind siguri pe cunoştiinţele lor care îi asigură că selecţia naturală este un fapt real, la fel de evident ca şi faptul că Pământul orbitează în jurul Soarelui.

 

Deoarece conceptele şi realităţile evoluţiei Darwiniene sunt încă contestate, deşi foarte rar de către biologi, o prezentare scurtă care să arate de ce evoluţia prin selectie naturală este un principiu validat empiric este foarte folositoare de avut la îndemână. Oferim în continuare 15 exemple publicate de Nature în ultimii aproximativ 10 ani pentru a ilustra extinderea, adâncimea şi puterea gândirii evoluţioniste. Suntem fericiţi să putem oferi această resursă gratuit şi încurajăm răspândirea ei neîngrădită.

 

Citeşte mai mult...
 


LoginConcurs

460 membri.